Momenteel in onze Surinaamse keuken!

is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken.

Huize Q. had Spaghetti

Recept: Chokha

Ingrediënten:  4 boulangers (aubergines), 1 peper, 2 teentjes knoflook, 1 kleine ui, zout

Bereiding Chokha

Wikkel de boulangers in aluminiumfolie en rooster deze aan alle kanten op het fornuis. Als de boulanger zacht aanvoelt, van het vuur halen en de aluminiumfolie verwijderen. De schil verwijderen, het zachte vruchtvlees in een bord doen en deze fijn prakken. Wrijf de uien, pepers en knoflook fijn en mengen door de boulanger. Naar smaak zout toevoegen.

(Bron recept: sranang kukru.net)  Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!