​Straten o​mgeving Margarethalaan, Paramaribo, onder water

De omgeving van de Margarethalaan, Paramaribo, is een van de vele buurten die deze dagen onder water staan door de aanhoudende regenval. Overigens heeft de regering aangekondigd dat SRD 100 miljoen is vrijgemaakt om de gevolgen van de wateroverlast op te kunnen vangen.

President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben donderdagochtend 29 april enkele getroffen gebieden bezocht.

Een bewoonster laat de redactie van Dagblad Suriname weten, dat behalve de Margarethalaan ook de Van Maanenlaan en de Peter Brunesstraat onder water staan. ‘Hierachter loopt een ongedempt gedeelte van de Drambrandersgracht. Deze gracht moet water van het Kwattagebied vanaf Welgelegen afvoeren. Ik woon al 38 jaren op de hoek Margarethalaan en Van Maanenlaan, dus zolang maak ik dit mee.’

‘Vroeger was de wateroverlast in de straten twee- tot driemaal per jaar. Voor dit jaar is dit al de vierde keer. Aangezien de Kernkampweg hoger ligt fungeren de zijstraten Margarethalaan en Peter Brunesstraat als een dal, maar helaas wordt het water niet afgevoerd.’

PK

error: Kopiëren mag niet!