Bizar: Huwelijk geannuleerd vanwege rasgulla-gevecht

Het huwelijk is in het leven van de mens een belangrijke stap. We hebben allemaal wel een huwelijksfeest bezocht met een vlot verloop van alle ceremonies. Dagblad Suriname verkreeg een waar gebeurd bizar verhaal. De bruid en bruidegom zijn akkoord gegaan om in het huwelijk te stappen. Vervolgens hebben beide families hun voorbereidingen getroffen. De grote dag was aangebroken. Het podium was klaar en de huwelijksgasten (baraati’s) werden verwelkomd met de rituele dhols en nagara. Omdat de huwelijkstoet (baraat) wat laat kwam opdagen, beval de vader van de bruid dat iedereen onmiddellijk moest eten. Alles ging goed, totdat een ruzie ontstond tussen  een familielid van de bruid en de neef van de bruidegom.  De neef van de bruidegom, vroeg blijkbaar om twee rasgullas, en het familielid van de bruid weigerde omdat hem was opgedragen om er slechts één aan elke gast te geven. De kleine ruzie veranderde in een vechtpartij. De bruid en de vader van de bruidegom haastten zich om te zien waarom het gevecht begon. Al snel werd de politie gebeld, die de twee partijen tot rust trachtte te brengen. Dorpsoudsten probeerden ook het probleem op te lossen en door te gaan met de ceremonies.  Maar omdat de vader flink werd beledigd tijdens de ruzie en ook nog geslagen, heeft de bruid geweigerd om te trouwen.

De bruid heeft naderhand haar verhaal en ervaring mogen delen met de buitenlandse media. Middels dit verhaal tracht Dagblad Suriname ook zulke bizarre gebeurtenissen tijdens huwelijken naar buiten te brengen.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!