Politie pakt 177 overtreders total lockdown weekend op

De politie, leden van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname en het Nationaal Leger hebben in het total lockdown weekend van vrijdagavond 23 tot de vroege maandagochtend van 26 april 177 overtreders van die lockdown overgebracht naar het terrein van de Politie Academie.

Onder de overtreders bevonden zich 20 vrouwen, aldus het Korps Politie Suriname maandag 26 april in een persbericht.

De overgebrachte overtreders waren personen die zich zonder enige reden op de openbare weg bevonden. Verder zijn negen voertuigen, van wie de bestuurders hun rijbewijzen op dat moment niet konden tonen, weggesleept.

Tijdens een veiligheidsfouillering werd op de 25-jarige lockdown overtreder R.R. een hoeveelheid marihuana en XTC-tabletten aangetroffen en inbeslaggenomen. Hierna werd de verdachte ter voorgeleiding overgedragen aan de politie van het bureau Santodorp.

Bij de voorgeleiding verklaarde de man aan de politie, dat hij de drug had gekocht namens een paar vrienden om deze vanwege de total lockdown in voorraad te kunnen hebben. Na gepleegd overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!