Vliegende Brigade onderschept op Nieuwe Haven 100 containers waarvan zeker 40 met illegaal hout

Samen met de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) stuitte de vorige maand door president Chandrikapersad Santokhi ingestelde Vliegende Brigade recent op een partij van 100 containers op de Nieuwe Haven. Deze waren reeds verzegeld voor uitvoer. In 40 tot nu toe geopende containers werd hout aangetroffen en hiermee is mogelijk een grootschalige illegale export voorkomen, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname vrijdagmiddag 23 april.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft intussen de opdracht gegeven tot een multidisciplinair onderzoek. President Santokhi spreekt zijn dank uit aan het adres van de Vliegende Brigade en overige relevante actoren. 

Het OM krijgt alle ruimte haar werk te doen en de regering zal zich van haar kant blijven inzetten om elke vorm van corruptie de kop in te drukken. Na de installatie door president Santokhi kondigde de Vliegende Brigade al aan, dat de smokkel en illegale doorvoerhandel een halt zal worden toegeroepen. Instituten en organen, die hierop moeten toezien, zullen in stelling worden gebracht om scherper op te treden.

error: Kopiëren mag niet!