Ramps Logistics Ltd. werkt met Telesur aan Cross Border Device Drive-initiatief

Het belangrijkste dat tijdens de Covid-pandemie aan schoolgaande kinderen kan worden aangeboden is een technologisch apparaat. Door de verstoring van het face-to-face onderwijs zijn veel kinderen, in het bijzonder die uit een sociaal zwak milieu, ernstig de dupe. In december 2020 lanceerde Ramps Logistic Ltd. zijn Cross Border Device Drive-initiatief met als doel om gezinnen in Guyana, Suriname en Trinidad en Tobago te helpen om de digitale kloof in online onderwijs te overbruggen. Hiertoe is Ramps een samenwerking aangegaan met Telesur. Dit bedrijf heeft 20 tablets geschonken.

Ramps voerde onlangs de eerste fase van de distributie van deze apparaten uit in Suriname, Guyana en Trinidad en Tobago. De tablets zijn gedoneerd aan studenten die niet over de middelen beschikken om toegang te krijgen tot en succesvol deel te nemen aan online leren.Dit project is tot dusver het eerste in Suriname, die zich uitstrekt tot studenten van het Natuurtechnisch Instituut en O.S. Geyersvlijt en pupillen van Kinderhuis Elim.

Kevin Julen, Country Manager voor Ramps Logistics Ltd., wees op het belang van dergelijke samenwerkingen om zodoende een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de Surinaamse gemeenschap. Julen: ‘Wij geloven dat we door middel van partnerschappen tussen de publieke en private sector een verschil kunnen maken om het leven van deze studenten te verbeteren en hen te helpen de digitale kloof te overbruggen. In een tijd waarin velen onzeker zijn, bieden we de broodnodige hulp.’

Bij de overdracht van de toestellen zei Jennis Asraf, manager Corporate Communicatie bij Telesur, dat het bedrijf meteen de voordelen inzag van dit initiatief voor de gemeenschap. ‘Voor online onderwijs is de noodzaak van meer dan een internetverbinding duidelijk. Apparaten spelen ook een belangrijke rol.’ 

Sinds het begin van de pandemie heeft Telesur internet gesponsord en meer dan 1.000 apparaten gedistribueerd naar de gezondheidszorg en het onderwijs. ‘We willen andere Surinaamse organisaties uitnodigen om dit project ook te ondersteunen’, aldus Asraf.

Dit initiatief is niet mogelijk geweest zonder de samenwerking met het bedrijfsleven. Ramps Logistic Ltd.is van mening, dat de particuliere sector een cruciale rol speelt bij het bereiken en helpen van verschillende groepen in nood, met name kinderen. Geen enkel kind mag achterblijven of benadeeld worden vanwege gebrek aan middelen. Als onderdeel van de bedrijfssector van Suriname is het ieders plicht om middelen te mobiliseren en deze te kanaliseren tot verheffing van de gemeenschap.

Ramps Logistics Ltd. is een supply chain-technologiebedrijf dat wereldwijd geïntegreerde logistieke oplossingen biedt.

error: Kopiëren mag niet!