“Fileprobleem wordt enigszins verholpen met Project 6-baanse Van ‘t Hogerhuysstraat”

OW-minister Riad Nurmohamed: “Nieuwe brug en vernieuwde wegen onderdeel integraal plan”

De minister van Openbare Werken (OW), dr. Riad Nurmohamed, heeft op donderdag 22 april tijdens een persconferentie aangegeven dat twee projecten inmiddels al lopen, die zullen zorgen voor het verbeteren van de wateroverlast en een gedeeltelijke oplossing voor de fileproblematiek. Het betreft projecten die gefinancierd worden door de Inter-American Development Bank (IDB) en de Wereldbank.

De bewindsman gaf aan dat OW vele nieuwe initiatieven heeft genomen om het fileprobleem op te lossen. Consultants hebben de opdracht om te onderzoeken  hoe het probleem opgelost zal worden. Het IDB-project van de Van ‘t Hogerhuysstraat zal het probleem zeker voor een deel oplossen. De rotonde wordt vernieuwd en het verkeer zal beter doorstromen. Ook de ontwatering wordt aangepakt door het Saramaccakanaal-project, dat al loopt bij de Wereldbank. Maar ook met nieuwe plannen, zoals een nieuwe ringweg van Tamanredjo, Domburg en Vijfde Rijweg, gaan we moeten doen. Het gaat moeten komen, het gaat geld kosten. Maar het moet gebeuren.”

6-baanse brug

Het project voor de herinrichting van de wegen rondom de Jules Sedney Haven van Paramaribo ligt in de startblokken. Een uitgebreide 6-baanse brug over de Saramaccadoorsteek is onderdeel van het geheel. De bewindsman stelt dat de “Request of Expression of Interest Consulting Services” inmiddels al de deur uit is gegaan. Het ministerie van Openbare Werken heeft de financiering ontvangen van de IDB. Dit project valt onder het “Verbetering van Transport Logistiek /en Concurrentievermogen in Suriname (ITLCS).” De consultatiediensten omvatten technische diensten bij de beoordeling van het voorontwerp van het werk, het voorbereiden van het definitieve ontwerp, inclusief technische specificaties van de werken, het opstellen van de definitieve biedingsdocumenten voor de constructie, en ondersteuning en supervisie tijdens de uitvoering van het project. Dit project omvat de verbetering van het weggedeelte Martin Luther Kingweg, vanaf de Latourweg tot het Saramaccakanaal.

De brug over de Van ’t Hogerhuystraat wordt vervangen door een uitgebreide 6-baanse brug. Verder worden de Slangenhoutstraat, de Hernhutterstraat, de Willem Campagnestraat en het Molenpad ook aangepakt. Het project is inmiddels al gestart en moet in 2023 opgeleverd worden, gaf minister Riad Nurmohamed te kennen.

error: Kopiëren mag niet!