1 voor 12 betaalt één jaar zorg en opvang Parbatia Sahadew

Louis Vismale trof vrouw onder erbarmelijke omstandigheden aan in woning te Saramacca

De 68-jarige mevrouw, die niets in huis had, is op de dag van vertrek naar Nickerie voorzien van schone kleding alsook verzorgingsartikelen. Stichting 1 voor 12 kreeg de melding van een buurtbewoner over de erbarmelijke situatie van de mevrouw. Uit nader onderzoek blijkt dat Sahadew verstoten is door haar familie en kinderen. Vismale kreeg van één van de kinderen te horen, dat de mevrouw slecht zou hebben geleefd. Maar, Vismale stelt hoe slecht iemand geleefd heeft of wat de persoon ook gedaan heeft, ieder mens heeft recht op een goed bestaan. 

Mevrouw Sahadew werd door Vismale onder mensonterende omstandigheden aangetroffen in een woning in het district Saramacca. Zij was dusdanig verwaarloosd dat zij niet meer in staat was te lopen, maar kroop. Zonder nutsvoorzieningen woonde zij samen met vleermuizen. 

Vismale aarzelde niet en zocht gelijk hulp bij de overheid. Door de lange procedure is hij toen zelf op zoek gegaan en vond plaats voor Sahadew in bejaardentehuis Rust en Werk te Nickerie. Vismale vervoerde de bejaarde mevrouw gelijk naar Nickerie. Zij had vermoedelijk dagen niet gegeten en ook niet gebaad en werd voor een medische controle gebracht naar het Mungra Medisch Centrum, waar zij direct werd opgenomen. Vismale geeft aan dat mevrouw Sahadew het nu veel beter maakt. Door medische complicaties moet zij nog zeker een week in het ziekenhuis liggen.

error: Kopiëren mag niet!