Minister Amoksi hoort problemen doven en slechthorenden aan

Minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi heeft maandag 19 april de Stichting Surinaamse Doven Belangen op zijn kabinet ontvangen. Het bezoek had als doel de problemen waarmee doven kampen opgelost te krijgen. De stichting stelt zich ten doel het behartigen van de belangen van doven en anderen met een gehoorbeperking in Suriname, zo bericht het ministerie donderdag 22 april.

Een aantal zaken kwam tijdens de ontmoeting aan de orde De stichting vraagt extra aandacht van de bewindsman voor onder andere het uitbreiden van rijscholen voor doven, de mogelijkheid voor het verkrijgen van een groot rijbewijs en de peperdure rijlessen voor de slechthorenden. In vergelijking met de rijlessen voor niet- slechthorenden zijn de rijlessen voor de doelgroep onbetaalbaar. 

Verder zijn aan de orde gekomen het afschaffen van het gehoorapparaat op een foto voor het rijbewijs en dat alle informatie die door het ministerie van Justitie en Politie gebracht wordt vertolkt kan worden voor de groep. 

De minister zei, dat doof zijn geen sta-in-de-weg mag zijn om een leven op te bouwen. Er moeten volgens hem gelijke kansen zijn voor een ieder. De bewindsman zal een gesprek hebben met het hoofd van de afdeling Verkeer en met de Vereniging van Rijscholen. ‘Ook al betekent het dat wetten gewijzigd moeten worden, er moet op landelijk niveau een oplossing komen’, aldus minister Amoksi. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: