Man (30) opgepakt voor mishandeling geestelijk gestoorde man

Het Korps Politie Suriname bericht, dat de 30-jarige Q.F. vrijdag 16 april door de politie van het bureau Moengo is aangehouden voor zware mishandeling van een geestelijk gestoorde jongeman.

De, volgens het korps, ‘geesteszieke jongeman’ had F. die dag geslagen. F. ging naar de politie van het bureau Moengo en deed zijn beklag over het feit dat de geestelijk gestoorde man hem had geklapt.

Na zijn klacht verliet Q.F. het politiebureau en zag de jongeman in de buurt van de Lijnweg. F. nam een stuk hout en sloeg de geestelijk gestoorde man daarmee op het hoofd. De man raakte zodanig gewond dat hij ter verpleging moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

F. ging vervolgens naar de plaatselijke politie waar hij werd aangehouden. Naar zijn zeggen was het niet zijn bedoeling geweest om de man te verwonden. Hij wilde hem alleen aanspreken op zijn gedrag, maar dat zaken uit de hand waren gelopen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd Q.F. in verzekering gesteld door de politie.

error: Kopiëren mag niet!