Marktmeester Centrale Markt overlegt met gezondheidsautoriteiten over mogelijk deels openen markt

De situatie in de omgeving van de Centrale Markt en de Vreedzaam Markt is niet wat marktmeester Gautam Dhanai graag ziet. Na het meest recente besluit van de autoriteiten om de markten gesloten te houden en daarmee verdere besmetting met het Covid-19-virus tegen te gaan, zijn de verkopers geïnstrueerd hun producten langs de straat aan de man te brengen. 

Momenteel buigen de markmeester, districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost en het Covid-19-Managementteam zich over een oplossing, aldus de Communicatie Dienst Suriname.

Marktmeester Dhanai zegt, dat het managementteam zich afgelopen vrijdag bij de markt heeft georiënteerd. Vanuit de marktleiding zijn oplossingsvoorstellen gedaan. Een daarvan is de markt gedeeltelijk open te stellen. Het gaat dan om het ringgedeelte van de ingangs- naar de uitgangspoort. Indien dit gedeelte wordt opengesteld, kan er volgens Dhanai een redelijke groep geaccommodeerd worden. Hij noemt de groothandelaren, vis- en vleesverkopers en de groep marktventers die zich nu op straat voor de markt ophouden.

Deze voorstellen zijn in een rapport vervat, dat zal worden opgestuurd naar de minister van Volksgezondheid. Met de bewindsman zal ook overlegd worden omtrent het openstellen van het bovenste gedeelte van de markt. Marktmeester Dhanai wijst erop dat niet alle marktventers op straat staan. Zij die kleding en kramerijen verkopen zitten thuis en ontberen inkomsten. Ook voor hen moet een oplossing gezocht worden.

Hoewel de markt reeds enige tijd door haar opgestelde en door het ministerie goedgekeurde protocollen hanteerde, zegt Dhanai dat wordt uitgekeken naar eventuele andere protocollen van het ministerie. Hij ziet ook graag controle van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) en bestuursambtenaren bij verkopers die vis en vlees op straat aan de man brengen.

De marktmeester respecteert de maatregelen van de autoriteiten en benadrukt, dat deze bedoeld zijn om verdere spreiding van het virus de kop in te drukken. Hij roept marktverkopers op zich ook te laten vaccineren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: