238 Weekend lockdown overtreders opgepakt

238 Overtreders van de weekend lockdown, onder wie 27 vrouwen, zijn vanaf vrijdagavond 16 april tot in de vroege ochtend van maandag 19 april opgepakt en overgebracht naar de grote hal op het terrein van de Politie Academie. De politie werd bijgestaan door leden van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en het Nationaal Leger, zo meldt het Korps Politie Suriname dinsdag 20 april.

Volgens het korps zijn 15 overtreders ‘vreselijk tekeer gegaan tegen de ambtenaren’. Deze personen werden overgebracht naar de cellenhuizen van de politiebureaus Keizerstraat en Geyersvlijt om af te koelen.

De overgebrachte overtreders waren personen uit de districten Commewijne, Wanica en Paramaribo die zich zonder valide reden op de openbare weg bevonden. Eventueel is er ook geen dispensatie aan deze groep personen verleend. De politie oefende ook verschillende controles uit op de brug over de Saramacadoorsteek en op de  Coesewijne- en de Saronbrug. Ook daar werden verschillende personen staande gehouden en overgebracht.

Van tien overtreders, onder wie twee bromfietsers, werden hun voertuigen weggesleept naar een plaats van berging. 

De groep lockdown-overtreders kreeg de lockdown boete opgelegd en bestuurders die niet in het bezit waren van een geldig Surinaams rijbewijs kregen een boete voor het rijden van een auto zonder rijbewijs.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: