Van diefstal verdachte ‘Timo’ (40) door benadeelde met geweld in auto naar politie gebracht

Agenten van het bureau Latour hebben op zaterdag 10 april de oude bekende van de politie T.P. alias ‘Timo’ (40) aangehouden, omdat hij ervan wordt verdacht op donderdag 8 april een groot geldbedrag in Surinaamse dollars en versterkers te hebben gestolen. De benadeelde is een familielid van P.

Na de aangifte hoorde de benadeelde dat P. zich bevond op een illegale gok locatie. Naderhand verklaarde de benadeelde, dat naar die locatie was gereden om de verdachte aan te houden en over te brengen naar de politie. Bij die gelegenheid was de benadeelde in gezelschap van twee vrienden.

De benadeelde en zijn vrienden namen P., met geweld, mee in een voertuig naar het politiebureau. Op het bureau aangekomen werden de benadeelde en zijn vrienden door de politie aangehouden voor openlijke geweldpleging en vrijheidsberoving. 

P. werd onder politiebewaking voor medische behandeling overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zijn letsels waren niet van ernstige aard, waardoor hij na behandeling weg mocht. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd hij in verzekering gesteld voor diefstal. 

Een van de gestolen versterkers is teruggevonden en in beslag genomen bij de 52-jarige heler F.M. De heler werd na overleg met het Openbaar Ministerie weer heengezonden.

De benadeelde en zijn twee vrienden mochten na overleg met het Openbaar Ministerie ook naar huis, nadat zij aangesproken waren over de door hen gepleegde onwettelijke handelingen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: