Oud-minister Hoefdraad nog steeds niet op Interpol ‘most wanted’ lijst

‘De naam van ex-minister van Financiën Gillmore Hoefdraad zal zeer binnenkort op de opsporingslijst van Interpol staan.’ Dat zei althans toenmalig procureur-generaal Roy Baidjnath Panday in de eerste week van oktober vorig jaar. Maar, hij kon toen nog niet precies aangeven wanneer Interpol Hoefdraad op de internationale opsporingslijst plaatst. ‘Omdat het hier om een gewezen bewindsman gaat had Interpol extra informatie nodig. Die hebben wij verstrekt, het wachten is nu op Interpol.’ 

Het is Dagblad Suriname, na onderzoek, gebleken dat Hoefdraad vandaag de dag nog steeds niet op de internationale opsporingslijst van Interpol voor komt. Hij wordt dus niet internationaal gezocht. Op de lange rode lijst van Interpol staan nu twee gezochte Surinamers:

Onduidelijk is welke actie Justitie in Suriname onderneemt richting Interpol om Hoefdraad op de ‘most wanted’ lijst geplaatst te krijgen. Maar, de hoop van het Openbaar Ministerie in oktober vorig jaar, dat dat ‘binnenkort’ zou zijn, lijkt – ruim zes maanden later – vervlogen hoop te zijn. Het Openbaar Ministerie was, vooralsnog, niet bereikbaar voor een reactie.

Ondertussen is Hoefdraad nog steeds op de vlucht voor de Surinaamse justitiële autoriteiten en is zijn verblijfplaats vooralsnog niet bekend. Eerder verschenen berichten in Guyanese media, dat hij daar was gesignaleerd. Een bevestiging daarvan is tot de dag van vandaag uitgebleven.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: