Ministerie van Financiën heeft speciale communicatie unit voor Herstelplan

Om het Herstelplan (HP) zo helder en toegankelijk mogelijk te maken voor burgers, heeft het ministerie van Financiën een communicatie-unit samengesteld. ‘Het HP is voor het herstel van de financieel-economische situatie. Hierin zijn maatregelen opgenomen die ertoe moeten leiden dat Suriname financieel-economisch weer gezond wordt’, aldus het ministerie in een uitgebracht persbericht.

De communicatie met de samenleving over de maatregelen is erg belangrijk. De communicatie-unit zal zich voornamelijk richten op het verstrekken van informatie over de maatregelen betreffende het Herstelplan. Het publiek zal informatie krijgen via verschillende mediaplatformen zoals radio, televisie, krant en social media en via stakeholdersessies. In verschillende talen zal de samenleving zoveel en zo goed mogelijk geïnformeerd worden. Ook voor de gebieden in het binnenland wordt voor aparte communicatie gezorgd.

De communicatie-unit zal de informatie over de maatregelen geven in onder andere het televisieprogramma ‘Set’ Wi Kondre Bun-magazine’. De eerste aflevering is momenteel in voorbereiding.

Intussen zijn ook de verschillende ministeries die belast zijn met het uitvoeren van de maatregelen uitvoerig geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen betreffende het plan. 

Professor Marten Schalkwijk, de coördinator van het Herstelplan, gaf er afgelopen vrijdagochtend een presentatie over in het gebouw van het ministerie van Financiën en Planning aan de Gompertstraat, waar ook de communicatie-unit van het Herstelplan gevestigd is. Aanwezig waren de

communicatie-unit, de ministeries van Financiën en Planning, Sociale Zaken, Natuurlijke Hulpbronnen en Grondbeleid en Bosbeheer en vertegenwoordigers van de Communicatiedienst Suriname en het Directoraat Volks Communicatie.

error: Kopiëren mag niet!