Minister Achaibersing naar VS voor gesprekken met IMF, Wereldbank en IDB

Minister van Financiën, Armand Achaibersing, vertrekt dinsdag naar de VS voor een aantal gesprekken met onder andere het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de IDB (Inter-American Development Bank), zo meldt het ministerie maandag 19 april.

Hij reist samen met minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen, minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) die eerder vertrok. Ook reizen mee Karel Eckhorst, hoofdonderhandelaar met het IMF, en Anand Jagessar, waarnemend directeur van Staatsolie.

Minister Achaibersing zal ook praten met overheidsinstanties en potentiële investeerders voor onze oliesector. Hij zegt over zijn reis en komende ontmoetingen en gesprekken: ‘Het is allemaal voor Suriname.’

De gesprekken met het IMF vorderen, zegt de bewindsman. Hij geeft aan, dat Suriname op het punt staat om zeer binnenkort het Staff Level Agreement te tekenen met het fonds. Nadat het IMF het Surinaams programma, het Herstelplan, heeft goedgekeurd, zal Suriname betalingsbalanssteun krijgen. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) zal hiermee een betere dekking hebben voor de internationale reserves (valuta). De doorsnee burger zal dit merken aan de broodnodige rust op de valutamarkt. 

Deze steun is gebonden aan strenge voorwaarden, die moeten garanderen dat Suriname in staat zal zijn om de lening bij het IMF terug te kunnen betalen. Naast de ondersteuning van het IMF zal Suriname bij de IDB en Wereldbank aankloppen voor budgetondersteuning.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: