Man (28) opgepakt voor diverse diefstallen en een roof

Moeder doet aantal malen aangifte van diefstal tegen zoon bij politie Nieuw Nickerie

De 28-jarige R.G. (28) is woensdag 7 april door de politie van Nieuw Nickerie aangehouden voor diefstal. Zijn moeder had op drie verschillende momenten dit jaar aangifte tegen hem gedaan bij de politie van Nieuw Nickerie. In maart en april heeft hij sterke drank, levensmiddelen en sieraden uit het ouderlijk huis gestolen, zo bericht het Korps Politie Suriname maandag 19 april.

Volgens verklaring van de vrouw is haar zoon een drugsverslaafde. Zij besloot aangifte tegen hem te doen nadat hij haar sieraden had gestolen.

Een buurtbewoner deed op 7 april aangifte van diefstal tegen de man. Hij verklaarde tegenover de politie dat R.G. hem op straat ontmoette en vroeg hoe laat het was. De man haalde zijn mobiele telefoon tevoorschijn om te kijken hoe laat het was. G. maakte van die gelegenheid gebruik om hem de telefoon afhandig te maken waarna hij verdween.

De gestolen mobiele telefoon is bij G. aangetroffen en inbeslaggenomen. Hij verklaarde, dat het slachtoffer hem de telefoon had gegeven om te unlocken. Verder heeft hij bekend, dat hij de sieraden van zijn moeder gestolen heeft. Op zijn aanwijzing zijn de sieraden terug gevonden bij twee afzonderlijke personen. Een van de personen is goudsmid van beroep. De sieraden en de telefoon zijn inmiddels afgestaan aan de rechtmatige eigenaren.

R.G. is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld door de politie.

error: Kopiëren mag niet!