Interfund NV doneert 100.000 Covid-vaccins aan president Santokhi

Eduard Hogenboom, algemeen directeur van Interfund N.V., heeft een symbolische overhandiging gedaan van 100.000 Covid-19 vaccins aan president Chandrikapersad Santokhi. President Santokhi werd vergezeld door minister ad interim Krishna Mathoera van Volksgezondheid en de directeur van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul. De voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), Bryan Renten, was maandag 19 april op het Kabinet van de President aanwezig, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname. Niet vermeld wordt waar de vaccins vandaan komen en om welke vaccins het gaat…..

VSB-voorzitter Renten benadrukt, dat er veel bedrijven zijn die graag een bijdrage willen leveren in het belang van de samenleving. ‘Ik denk dat iedereen erbij gebaat is, wanneer wij zoveel mogelijk mensen vaccineren. Vaccinatie is de enigste manier om uit deze situatie te geraken.’ Renten geeft verder aan dat het bedrijfsleven zich realiseert hoe moeilijk de economische situatie is in Suriname. ‘De financieel-economische situatie van de overheid is niet rooskleurig en het is in het belang van eenieder dat we zo snel mogelijk kunnen overgaan tot normalisatie.’

Minister ad interim van Volksgezondheid Mathoera zegt heel erkentelijk te zijn naar het bedrijf Interfund N.V. ‘Dit is voor de samenleving, wij hopen dat dit soort initiatieven worden overgenomen door anderen in de samenleving.’

De directeur van Volksgezondheid, Gajadhar Sukul, beschouwt de overhandiging als een heuglijk moment. ‘In de samenleving zijn er niet voldoende mensen die immuniteit bezitten tegen het Corona-virus. Met deze geste gaan we het percentage verhogen. Ons doel is om eind 2021 voldoende burgers immuniteit te bieden tegen het Covid-19 virus.’

Hogenboom stelt, dat de samenleving gebukt gaat onder de psychologische gevolgen van de lockdowns, maar ook door de beperking van vrijheden. Interfund Group heeft gemeend om daarop in te spelen en een gebaar te doen door een aantal vaccins beschikbaar te stellen ‘Ik wil andere bedrijven oproepen om via het SU4SU Fonds de vaccinatiecampagne van de overheid te ondersteunen. Laten wij met z’n allen ervoor zorgen dat we de schade voor de samenleving zozeer mogelijk beperken.’

Regeringsleider Santokhi geeft aan, dat de aanhoudende Corona-pandemie een enorme uitdaging is met veel belangenconflicten. ‘Soms is het probleem niet zo zeer de financiële middelen, het probleem is vaak het beschikbaar hebben van vaccins. Alleen met collectieve bewustwording kunnen we de strijd tegen Covid-19 overwinnen.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: