Acht jaar cel in België voor Surinaamse-Nederlander (58) voor smokkel coke

De rechtbank in Antwerpen heeft donderdag de Surinaamse- Nederlander R.M. (58) veroordeeld tot acht jaar cel en 80.000 euro boete voor cocaïnesmokkel. Zijn handlanger, de Antwerpse ex-profbasketballer Jeff Masudi (39), werd veroordeeld tot zes jaar cel en ook 80.000 euro boete. 

De twee zouden volgens de rechtbank drie cocaïnetransporten van gemiddeld 10 kilo per lading vanuit de Dominicaanse Republiek naar België hebben georganiseerd. Dat schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws in haar editie van donderdag 15 april.

M. werd in 2019 aangehouden in Suriname voor drugshandel. Hij werd in België eerder veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf wegens internationale drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Hij stond op de Belgische Most Wanted-lijst. Samen met zijn oudere broer stond de Nederlander jarenlang aan het hoofd van een organisatie die grote hoeveelheden cocaïne vanuit de Dominicaanse Republiek naar Europa smokkelde, via de luchthaven van Zaventem. Na zijn arrestatie in Suriname vroeg België om zijn uitlevering.

In 2005 was R.M. ook al eens aangehouden op de Dominicaanse Republiek, omdat hij verdacht werd van betrokkenheid bij de smokkel van 40 kilo cocaïne en verschillende pakketten marihuana.

Ex-profbasketballer en coach Jeff Masudi zat al vast voor een eerdere veroordeling. De twee zouden volgens het parket drie cocaïnetransporten hebben georganiseerd met een straatwaarde van zo’n 900.000 euro.

De opsporingsdiensten kwamen Jeff Masudi op het spoor door uitgebreid telefoononderzoek. Het Laatste Nieuws schrijft dat hij uiteindelijk werd opgepakt in Colombia nadat een internationaal aanhoudingsbevel tegen hem was uitgevaardigd. Masudi kwam vaak in Colombia voor zijn handel, maar vooral omdat zijn vrouw en kind daar wonen.

M. was volgens de rechtbank de man die de koeriers in de Dominicaanse Republiek instructies gaf en hen de trolleys of rugzakken met cocaïne meegaf.

error: Kopiëren mag niet!