RGD informeert president Santokhi over stand van zaken gezond maken dienst

De Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft vrijdag een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi, waarin de RGD de president heeft geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot het gezond maken van de gezondheidsdienst. Bij deze ontmoeting zat ook aan minister ad interim Krishna Mathoera van Volksgezondheid.

Waarnemend directrice van de RGD, Nishita Gajadin, vertelt zaterdag 17 april in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname, dat de zorgpunten van de gezondheidsinstelling zijn gedeeld met de president. ‘De aanhoudende Corona-pandemie is een uitdaging om reguliere zorg aan te bieden en ook het ontbreken van financiële middelen.’  

President Santokhi heeft de RGD de opdracht gegeven om een herstelplan te presenteren om de instelling weer gezond te maken. De directrice zal op korte termijn een nieuw beleidsplan presenteren aan de regering om de knelpunten van de RGD structureel aan te pakken. ‘Wij hopen dat wij de zorgsector op eerste lijn niveau kunnen verbeteren en ons personeel de nodige waardering kunnen geven met ondersteuning van de regering.’

Voorzitter Fayaz Sharman van het RGD-stichtingsbestuur geeft aan, dat er binnen twee maanden een vervolggesprek zal zijn met de president. ‘Wij zijn bezig met een grondige evaluatie. De RGD moet zich kunnen plaatsen in een rol waarbij de instelling niet afhankelijk is van de regering.’ Verder zegt hij, dat het accent van hervormingen binnen de RGD zal zijn om de organisatie uit de rode cijfers te halen.

error: Kopiëren mag niet!