Eerste steen gelegd voor bouw PPG Stiwewa Buurtcentrum te Winti Wai

Met een eerste steenlegging is vrijdag 16 april de bouw van het PPG Stiwewa Buurtcentrum te Winti Wai ingeluid. De eerste steenlegging werd gedaan door Robby Berghout, voorzitter van Stiwewa, en Ramesh Dwarkasing, algemeen directeur van Varossieau Suriname N.V.

Dat PPG, de moedermaatschappij van Varossieau Suriname N.V., heeft de afgelopen jaren vele projecten, verspreid over de gehele wereld, gefinancierd en ondersteund. De afgelopen zes jaar zijn 330 gemeenschapsprojecten gerealiseerd met een impact op 6.7 miljoen mensen in 42 landen. Het Colorful Communities programma van PPG beoogt buurten, waar dit nodig is, te beschermen en te verfraaien. 

Stichting Winti Wai en Omgeving, Stiwewa, vormt al meer dan drie decennia een belangrijke spil in de kansarme wijken in Paramaribo-Zuid. Positieversterking van met name werkloze alleenstaande moeders en steun aan jongeren tussen 6 en 18 jaar zijn belangrijke speerpunten van de organisatie, die volledig wordt gedraaid door vrijwilligers. 

PPG Varossieau heeft door de jaren heen meerdere projecten van Stiwewa ondersteund, maar de realisatie van een gloednieuw buurtcentrum is een bijzondere mijlpaal. Stiwewa, dat vooralsnog kantoor houdt in een ruimte in het complex van de O.S. Winti Wai, zal dankzij dit buurtcentrum haar aanbod van projecten kunnen vergroten en zodoende een nog grotere rol kunnen spelen in de ontwikkeling van de buurt. 

Het PPG Stiwewa buurtcentrum bevindt zich  op de hoek van de Winti Waistraat en de Bierdjoeweg en gaat bestaan uit een kantoor, een keuken, toiletruimte en een zaal, waar de activiteiten zullen gaan plaatsvinden. Het terrein wordt volledig omrasterd en beveiligd; dit niet slechts voor de bescherming van het pand en bijbehorende materiële zaken, maar vooral ook voor de mensen en de vrijwilligers die soms tot de late uurtjes gebruik maken van de faciliteiten.

Stiwewa zal voor de financiering van de omrastering een fundraisingscampagne op touw zetten waarbij er een dringend beroep zal worden gedaan op de gemeenschap en het bedrijfsleven om daarin te ondersteunen. 

De gemeenschap zal op de hoogte gehouden worden via de Facebook-pagina van het buurtcentrum, waar regelmatig updates van de vorderingen gegeven zullen worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: