Brazilië onderschept illegale Venezolaanse vissersboot die in Suriname was bevoorraad

Brazilië heeft een onder Venezolaanse vlag varende vissersboot onderschept die illegale visserij beoefende in het noordoosten van het land, aldus de Braziliaanse marine in een verklaring op vrijdag 16 april, zo meldt het Franse persbureau AFP (Agence France Presse). De operatie werd op 13 april uitgevoerd door marine- en luchteenheden in wateren van de staat Amapá.

Het schip vervoerde zonder vergunning ongeveer 600 kilo vis.

‘De marine ontdekte dat het schip, bestaande uit 14 bemanningsleden, de stad Margarita in Venezuela had verlaten, een stop had gemaakt in Suriname om zich te bevoorraden, en naar de Braziliaanse kust kwam om te vissen en weer zou terugkeren naar Margarita’, verduidelijkt de verklaring.

De autoriteiten benadrukten, dat de lading bestond uit snapper en tandbaars.

Het vissen op tandbaars is in Brazilië verboden, omdat het een kwetsbare soort is. Het schip werd begeleid naar de haven van Santana, in Amapá.

Op 18 maart had de marine een ander Venezolaans schip in Amapá in beslag genomen, dat meer dan 4 ton snapper-vis aan boord had zonder visvergunning.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: