Werkzaamheden stroomvoorziening Dantapoe van start

In het dorp Dantapoe, in het district Marowijne is vrijdag 16 april een aanvang gemaakt met werkzaamheden voor de stroomvoorziening. Vicepresident Ronnie Brunswijk hield de dorpelingen voor, dat ook het binnenland richting ontwikkeling gaat. Het binnenland moet nu zijn plaats innemen binnen deze ontwikkelingsgroei.

‘Er is nooit gedroomd over elektriciteit en veilig drinkwater in deze gebieden. De achterstand was groot. Deze groei is niet alleen voor het district Marowijne, maar voor het gehele land. In het bijzonder het binnenland’, zei Brunswijk.

De president-commissaris van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Leo Brunswijk, zei dat de regering haar best doet, ondanks de gebrekkige middelen. Er zal in een hoog tempo worden gewerkt. Hij bereidde de plaatselijke bewoners erop voor, dat ze zullen moeten betalen voor hun stroomverbruik. Dit dorp is via boot en de weg naar Patamacca te bereiken. 

Met het heien van de paal werd ook de aanzet gegeven voor de stroomlevering van het dorp Ovia Olo, dat ook aan de Cotticarivier ligt.

Marcel Eyndhoven, directeur van de EBS, onderstreepte de nieuwe weg van vooruitgang die is ingezet. Hij adviseerde de dorpelingen hun huisinstallatie alvast in orde te laten maken.

De minister van Natuurlijke Hulpbronnen, David Abiamofo, onderkende de grote druk en ondersteuning die uitgaat van de vicepresident, om de projecten in het binnenland te realiseren.

Agnes Kwamie sprak namens de dorpsbewoners haar dank uit. De bewoners hadden er alle geloof in dat dit project zou worden gerealiseerd. Ze liet weten dat dit slechts het begin is. De verwachtingen zijn hoog, aldus het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: