Telesur verwacht in lockdown weekend mogelijk storing internetverkeer

President Santokhi: ‘Men verwacht zaterdag tussen 20.00 – 22.00 wat stremming op de verbinding’

De afdeling Corporate Communications van het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) heeft vrijdag 16 april bekendgemaakt, dat er ‘mogelijk stremming zal optreden in de dienstverlening voor vast en mobiel verkeer’.

De leverancier van de glasvezelverbinding in Miami, Florida (VS), zou urgente werkzaamheden hebben aangekondigd van zaterdag 17 april vanaf 01.00 uur tot zondag 18 april 08.00 uur. Deze werkzaamheden omvatten het vervangen van beschadigde glasvezel-infrastructuur. Telesur en nog negen andere internationale bedrijven en landen zullen hier de impact van ondervinden.

‘De werkzaamheden zijn noodzakelijk voor het kunnen garanderen van de dienstverlening en liggen buiten de invloedssfeer van Telesur’, aldus het bedrijf.

President Chandrikapersad Santokhi meldt overigens vrijdagavond op social media:

‘Het is mij ter ore gekomen dat er gedurende het komend weekend, gewerkt zal worden aan de internetvoorziening. Dit zal gebeuren door de leverancier in de VS en ligt helemaal buiten de invloedsfeer van Telesur.

Ik wil u echter gerust stellen, dat de internetvoorziening gegarandeerd blijft alleen verwacht men zaterdag tussen 20.00 – 22.00 wat stremming op de verbinding.’

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: