Delegatie van Volksgezondheid bezoekt Regionaal Ziekenhuis Wanica

Een delegatie van het ministerie van Volksgezondheid heeft donderdag een werkbezoek gebracht aan het Regionaal Ziekenhuis Wanica, waar momenteel de meeste Covid-19 positief geteste personen in isolatie zijn geplaatst. Dit bericht het ministerie vrijdag 16 april.

De directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, mocht een kijkje nemen in een van de tenten die speciaal is opgezet voor de opvang van Covid-positieven. Daarnaast kreeg de directeur ook een rondleiding in het ziekenhuis en kreeg van de algemeen directeur van het Regionaal Ziekenhuis Wanica, Jason van Genderen, uitleg over de huidige stand van zaken. 

Beide directeuren hebben ook een onderhoud gehad met de Cubaanse ambassadeur Igor Azcuy, en de Cubaanse artsen en verpleegkundigen die momenteel werkzaam zijn in het ziekenhuis. Hierbij is bekendgemaakt, dat de missies van deze gezondheidswerkers zijn verlengd, mede in verband met de derde golf van Covid-19. De directeur gaf aan, dat momenteel gebruik moet worden gemaakt van alle beschikbare gezondheidswerkers. 

De delegatie van Volksgezondheid bestond verder uit de Onderdirecteur Administratieve Diensten, Tania Sanrochman Kioe-A-Sen en de Coördinator 2de lijnszorg, Angèle Wallerlei-Kumbangsila.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: