Broer (21) en zus (19) uit Frans-Guyana veroordeeld tot half jaar cel voor slikken bolletjes cocaïne

Bolletjes geslikt in Suriname en via Frans-Guyana naar Parijs gevlogen en met auto naar Rotterdam

De regionale omroep RTV Utrecht bericht dat donderdag 15 april een broer (21) en zus (19) die eind vorig jaar in Abcoude werden opgepakt met tientallen bolletjes cocaïne in hun maag, door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot een half jaar cel. 

De broer en zus uit Frans-Guyana werden in december bij een politiecontrole in Abcoude aangehouden. De 21-jarige jongen had 62 bolletjes geslikt en zijn 19-jarige zus 21 bolletjes. In totaal hadden ze zo ruim een pond cocaïne het land binnengesmokkeld.

Hoewel ze direct hadden bekend weigerden ze de naam van hun opdrachtgever te onthullen. Tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak werd wel duidelijk, dat broer en zus door grote armoede werden gedreven.

Het meisje heeft als tienermoeder al drie kinderen. Zij werd eerder al in Frankrijk veroordeeld voor bolletjesslikken en kreeg een boete van 67.000 euro, die zij in maandelijkse termijnen van 50 euro aflost. Ze heeft geen werk en wordt onderhouden door haar moeder, die in Suriname woont en werkt.

De twee verklaarden, dat ze de bolletjes in Suriname hadden geslikt en daarna via Frans-Guyana naar Parijs hadden gevlogen, waar ze werden ze opgepikt en naar Rotterdam gereden. In Rotterdam kregen ze vervolgens te horen dat ze de drugs in Amsterdam moesten afleveren.

In Abcoude werd de auto waarin zij zaten aan de kant gezet. Een deel van de bolletjes was bij het meisje naar buiten gekomen en werden door de politie gevonden. De overige bolletjes van haar en haar broer kwamen er later uit op het politiebureau en in een ziekenhuis.

De rechter heeft rekening gehouden met de uiterst moeilijke financiële en persoonlijke situatie van de twee. Niettemin vond de rechter een gevangenisstraf op zijn plaats, omdat de invoer en het bezit van harddrugs een ernstig gevaar voor de volksgezondheid oplevert.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: