VS biedt met geld en goederen hulp voor door uitbarsting vulkaan op St. Vincent getroffen bewoners

De Amerikaanse regering heeft een meerlagige, interactieve aanpak gemobiliseerd om de broodnodige hulp te bieden aan de inwoners van St. Vincent en de Grenadines.

Het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID) kondigde onlangs een verhoging aan van US$ 100.000 aan rampenbestrijding voor mensen die zijn getroffen door uitbarstingen van de vulkaan La Soufrière. Dit meldt de Amerikaanse ambassade in Paramaribo donderdag 15 april.

In samenwerking met het Rode Kruis St. Vincent zal USAID de distributie van noodvoedsel en hulpgoederen financieren, waaronder hygiënekits, brandstof, matrassen en draagbare kachels. Deze aankondiging volgt op de US$ 40.000 aan USAID-hulp die voertuigen van brandstof voorzag om Vincentianen die in de Rode Zones woonden te evacueren en die het St. Vincent Rode Kruis hielp hun noodevacuatiecentra onmiddellijk na de toegenomen seismische activiteit op te richten. 

Het U.S. Southern Command (SOUTHCOM) financiert US$ 60.000 aan projecten voor humanitaire hulp, die persoonlijke beschermingsmiddelen en onderdak leveren aan St. Vincent. 

Meerdere burgerorganisaties in de VS, waaronder die van de St. Vincent diaspora, hebben ook contact gezocht om te helpen.

Het USAID-USGS Volcano Disaster Assistance Program (VDAP) blijft het Seismic Research Center van de University of the West Indies (UWI) ondersteunen om de activiteit van de vulkaan te volgen. Deze teams werken nauw samen sinds december 2020, toen de activiteit van La Soufrière aanvankelijk toenam. In februari droeg VDAP U$ 100.000 bij aan apparatuur om drie seismische stations te bouwen en radio’s aan te schaffen om de communicatie op St. Vincent te verbeteren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: