Vertegenwoordiger UNICEF in Suriname en Guyana bezoekt president Santokhi

Nicolas Charles Pron, UNICEF’s regionale vertegenwoordiger in Guyana en Suriname, heeft donderdag 15 april een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi. Gesproken over intensivering van de samenwerking tussen UNICEF en de Surinaamse regering.

Nicolas Pron benadrukte heel erg ingenomen te zijn met de manier waarop de Surinaamse regeringsleider zich beijvert voor kinderrechten. ‘President Santokhi heeft zich samen met zijn regering gecommitteerd om kinderrechten te waarborgen en te bevorderen in alle lagen van de samenleving’, aldus de vertegenwoordiger van UNICEF. 

Pron gaf aan, dat de UNICEF bezig is om het Country Programme 2022-2026 te formuleren. In dat kader is het van cruciaal belang om de determinaties en visie van de president mee te nemen, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname.

Pron benadrukte, dat er een brede samenwerking zal zijn met alle departementen belast met kinderbeleid. Het effect van de aanhoudende Covid-19-pandemie op kinderen kwam ook ter sprake. Het UNICEF is van mening, dat er geen stagnatie mag optreden in het onderwijsproces. 

Het Kinderfonds van de Verenigde Naties heeft president Santokhi gevraagd om docenten en leerkrachten te categoriseren als prioriteitsgroep die gevaccineerd moet worden. 

President Santokhi stelde, dat er een seminar georganiseerd moet worden om te gaan kijken hoe verschillende organisaties die zich inzetten voor het welzijn van kinderen, integraal samen kunnen werken. ;Elk kind is belangrijk’, sprak het staatshoofd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: