Verdachte van woninginbraak gedood door politiekogel

Vier kompanen, twee met schotwonden opgenomen in AZP, aangehouden

De 34-jarige Arthur Anose, verdacht van betrokkenheid bij een woninginbraak aan de Gobajolaan te Houttuin (zie map onderaan), is dinsdag 13 april dodelijk geraakt door een politiekogel tijdens een aanhoudingsactie bij de kruising van de Martin Luther King- en de Pierpontweg. 

Twee andere verdachten, de 17-jarige I.S. en de 25-jarige R.P. liepen schotverwondingen op en zijn in een ambulance afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), terwijl de verdachten M.J. (41) en R.M. (30) gelijk zijn overgebracht naar de afdeling Kapitale Delicten, die belast is met het strafrechtelijk onderzoek in deze zaak. Dit bericht het Korps Politie Suriname donderdag 15 april.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn I.S. R.P. M. J. en R.M. in verzekering gesteld. Het lichaam van Anose is in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen door de politie.

De verdachten hebben zich vermoedelijk schuldig gemaakt aan een woninginbraak aan de Gobajolaan in het politieressort Houttuin. De politie van het bureau Houttuin speelde op 13 april rond half twee ‘s middags in op een telefonische dieven melding aan de Gobajolaan. 

Op weg naar de locatie werden de verdachten door de politie in hun vluchtauto gesignaleerd. Bij het zien van de politie reed de bestuurder van de vluchtauto met een hoge snelheid weg. De politie zette meteen de achtervolging in. Op een gegeven moment veroorzaakte de bestuurder van de vluchtauto een aanrijding met twee andere auto’s ter hoogte van de kruising van de Martin Luther King- en de Pierpontweg.

De vijf verdachten stapten vervolgens uit de vluchtauto en renden weg. De politie van Houttuin bleef de verdachten achtervolgen waarbij zij tot stilstand gesommeerd werden en ook waarschuwingsschoten werden gelost. Omdat de vluchtende verdachten geen gehoor gaven aan de sommaties van de politie, werd op een gegeven moment gericht op ze geschoten met als gevolg dat Anose dodelijk geraakt werd en I.S. en R.P. schotverwondingen opliepen. Het lukte de politie ook om M.J. en R.M. aan te houden.

De zwaar beschadigde vluchtauto werd in beslag genomen. Daarin zijn onder andere aangetroffen een aantal flessen sterke drank, twee laptops, een flat screen televisie, een geldbedrag in Surinaamse dollar en een vuistvuurwapen. Deze spullen zijn hangende het onderzoek in beslag genomen.

De twee andere voertuigen liepen ook zware materiële schade op. De bestuurster van één van deze voertuigen raakte ernstig gewond en werd door familieleden overgebracht naar een ziekenhuis.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: