Regering blijft situatie wateroverlast binnenland in de gaten houden

De regering blijft de situatie in het binnenland monitoren. Verschillende gebieden zijn door zware regenval overstroomd. Vooral het Matawaigebied en Paamaka zijn zwaar getroffen. 

De regering heeft donderdag 15 april via het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) 250 pakketten aan de granman van het Paamakagebied overhandigd. Vervolgens worden vrijdag 16 april via de districtscommissaris van hetzelfde gebied 50 pakketten aan noodhulp gedistribueerd, aldus de voorlichtingsdienst van de regering in een persbericht donderdagavond. 

Deze actie is in navolging van de eerdere inbreng van de regering aan hulpgoederen, waaronder voedselpakketten en dekens nadat president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk zich naar het getroffen gebied hadden begeven. 

Eerder had de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport zich georiënteerd in het Matawaigebied. Het presidentiële duo had tijdens het bezoek aan dit gebied gesprekken gevoerd met het traditioneel gezag, waaronder granman Lesley Valentijn. 

Uiteindelijk werd een totaal van 300 pakketten en 2.500 liter water uitgedeeld. De regering houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Er is dagelijks goed contact over de waterstanden. Verder monitoren de autoriteiten constant de eventuele verplaatsingen van mensen. Dit geschiedt via districtsbesturen en het traditioneel gezag.

error: Kopiëren mag niet!