Prijzen lichaamsverzorgingsproducten schieten de lucht in

Met de stijgende prijzen is het onderhouden van het lichaam ook een dure grap, vooral bij vrouwen. Vrouwen gebruiken niet alleen badzeep, maar ook mandverband, scheerapparaat, tandpasta, lipbalsem, deodorant, parfum en nog veel meer. Het verschilt van persoon tot persoon en betekent ook een grote uitgave. Enkele burgers geven aan dat zij gemiddeld SRD 500 uitgeven aan producten voor lichaamsonderhoud. Anderen zeggen SRD 1000 tot bijna SRD 1500 uit te geven. Ook heb je een ander deel dat daar niet eens aan denkt.

Linda gaf aan dat zij ruw geschat SRD 1000 uitgeeft aan producten voor het onderhouden van haar lichaam. “Het wordt soms meer SRD1500 en dat is als ik naar kwaliteit uitkijk. Je kan wel goedkoper uitkomen, maar een ieders smaak is anders. Producten die ik gebruik, zijn aan de dure kant met speciale oliën. Make-up komt in totaal op SRD 500, waaronder foundation, lippenstift, mascara, oogpotlood en nog andere dingen. Deodorant is al rond de SRD 40 en lotions en crèmes zijn nog duurder. Het belangrijkste zijn maandverband en inlegkruisjes en die zijn al in totaal SRD 60. Daarnaast zijn er andere merken en die zijn ook duurder. Je kan goedkoper gaan, maar dan moet je weer kijken als je ertegen kan”, zegt Linda.

“Het verdragen van een product is het belangrijkste, anders krijg je ook irritaties.” Varsha gaf aan dat zij ook dure producten gebruikte, maar uiteindelijk toch moest gaan voor goedkopere alternatieven. “Mijn moeder betaalt nog voor alles mij, dan kan ik niet naar alleen dure dingen uitkijken. Een paar jaren terug konden die spullen nog gekocht worden, maar nu denk ik eerder aan een goedkopere shampoo en conditioner en koop eten met het resterend bedrag”, zegt Linda.

“Ik heb geen geweldige dingen nodig”, zegt Kristal. “Ik doe het anders, aan make -up gebruik ik lipbalsem soms met een kleur, oogpotlood, en mascara en voor thuis gebruik ik een lotion met geur. Geen parfum, want ik heb geen SRD 200 of SRD 500 daarvoor.  Mijn haarproducten zijn wel prijziger en kom ik op rond de SRD 600 uit. Als je nog jong bent, heb je niet echt veel nodig, maar zodra je ouder wordt ga je willen experimenteren en dat kost geld”, aldus Kristal.

“Ik vraag me af waarom de essentiële spullen voor het onderhouden van het lichaam zo duur zijn. Er moet vooral in deze periode iets bedacht worden dat een essentieel goed als maandverband veel goedkoper is. Niet eenieder is geïntroduceerd in make-up of heeft behoefte aan lotions of andere geweldige dingen. Zij blijven liever natuurlijk. Maar de prijs van maandverband moet toch betaalbaar blijven voor eenieder”, benadrukt Kristal.

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: