Galatasaray: ‘Quotes van club president over seksfeestjes Donk pure laster en verzonnen’

De Turkse top voetbalclub Galatasaray heeft juridische stappen aangekondigd tegen de Turkse krant Milliyet naar aanleiding van uitspraken van club president Mustafa Cengiz, onder meer aan het adres van Ryan Donk (oud-speler van RKC en AZ), die hij verweet meer bezig te zijn met seksfeestjes dan met de club. 

Galatasaray beweert nu, dat de opmerkelijke quotes van Cengiz ‘volledig uit hun verband gerukt’. 

‘Het is immoreel om de president van Galatasaray zo in diskrediet te brengen met deze uitlatingen’, twitterde Galatasaray donderdagavond 15 april lokale tijd. ‘Het is pure laster, volledig verzonnen.’

Ook Donk postte op social media, dat er sprake is van ‘fake news’. 

Galatasaray zit sportief in een moeilijke periode. De Turkse recordkampioen won in zijn laatste zes competitieduels slechts één keer en lijkt zo naast de titel te grijpen. Het was het sein voor Mustafa Cengiz om uit te halen naar zijn spelers. ‘De spelers moeten hun waardigheid en eer in acht houden. Ze zouden moeten vechten tot de dood. Waarom doen onze voetballers dat dan niet? Ik word er helemaal gek van. Ze zijn alleen maar bezig met hun premies.’ En, in de richting van Donk: ‘We zijn zijn seksfeestjes beu.’

Donk speelt al sinds 2013 in Turkije, toen hij de overstap maakte van Club Brugge naar Kasimpasa. Na tweeënhalf jaar vertrok de verdediger naar Galatasaray. Hij won met de topclub tot dusver twee keer de landstitel. Donk speelde 22 interlands voor Jong Oranje en kwam dit jaar twee keer uit voor Suriname.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: