Bij straatverkoop geen wojo-prijs meer

“Je hoort steeds hetzelfde bedrag bij alle verkopers langs de straat voor bladgroentesoorten, namelijk SRD 10. Aan een bos heb je niets, dus je gaat SRD 20 moeten neertellen voordat je kan genieten van groente”, zegt Moeran. Ook geven enkele burgers die hun inkopen doen in het centrum aan dat de prijzen zijn veranderd. “Je hebt geen marktprijs meer, het is nu straatprijs. Je kan de standhouders het ook niet kwalijk nemen”, zegt Tacha. “Ze moeten ook eten. Ik zou ook gebruik van de gelegenheid maken om mijn prijzen te veranderen naar de straatprijzen. Niet eenieder is in staat te betalen voor de groente, maar als je toch even rondloopt, vindt je toch wel iets dat in jouw budget past. Bij sommige vindt je groente, waaronder boulanger tussen SRD 15 en SRD 20, maar voor drie. Dat is wel weinig. Precies voor een person, maar je gaat het niet anders kunnen als je dat lust”, aldus Tacha.

Oma Giesla gaf aan dat zij niet durft om de stad in te gaan. Zij moet namelijk de stad in om geld te halen, haar boodschappen te doen bij de winkel en een paar Chinese vruchten te kopen. “Maar nu durf ik het helemaal niet. Ik ga af en toe wel de markt voorbij, omdat ik die richting op ga om naar mijn nicht te gaan, maar zodra ik in de omgeving ben van het centrum doe ik de ruiten dicht.  Met die drukte blijf ik liever ver weg”, benadrukt Oma Giesla. “Het centrum lijkt nu echt op een andere stad, te vergelijken met het koopcentrum van India en Afrika”, zegt een winkelier. “Alles is zo chaotisch en op elkaar. Ook al is er controle van de politie, toch gaan ze verder. De ene wijst dan vinger naar de andere en die doet hetzelfde weer naar een ander. Er moet echt iets snel gedaan worden”, benadrukt de winkelier.  “Je ziet velen zonder mond- en neusbedekking. Het ander deel doet wel neus- en mondbedekking op, maar zet het onder de kaken, waardoor het geen bescherming biedt. De lockdown komt er zo aan. Ik ben benieuwd hoe men dan zal reageren.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: