Asis Gajadien tikt regering op vingers over aanpak feestjes en sociale activiteiten

Het coalitielid Asis Gajadien (VHP) heeft tijdens de DNA-vergadering van 13 april de regering op de vingers getikt over de aanpak van feestjes en grootschalige sociale activiteiten. Ondanks de covid-situatie blijkt dat grote groepen personen toch bij elkaar komen. “We zien nog steeds feesten en sociale massa-activiteiten die plaatsvinden. Recentelijk is er in de media bekendgemaakt dat er opgetreden is aan de Anton Dragtenweg voor een feestje, maar dat het feestje gewoon door is gegaan. Aan de samenleving is kenbaar gemaakt dat het feestje gestopt is en dat betrokkene een boete heeft gekregen, maar dat feestje is gewoon doorgegaan. Ons optreden vanuit de verschillende disciplines laat veel te wensen over”, luidden de woorden van Gajadien.

Hij is van mening dat het ministerie van Justitie en Politie niet adequaat ingrijpt wanneer de coronaprotocollen overboord worden gegooid, waardoor de totale samenleving het gelag ervan moet betalen. Hij benadrukte dat niet alleen de burgers, maar ook de autoriteiten zich aan de coronaprotocollen moeten houden. Naar zeggen van Gajadien dient er overigens goede communicatie te zijn op basis waarvan er maatregelen getroffen worden. “Het kan niet zo zijn dat de samenleving van het ene op het ander moment geconfronteerd wordt met verschillende maatregelen. De landbouwer, kapper enz. moeten niet de dupe worden van maatregelen, waar wij als samenleving verantwoordelijk voor zijn. Wij hebben al ervaring opgedaan om voor diverse sectoren protocollen te ontwikkelen. Waarvoor hebben we dan die protocollen ontwikkeld?” Gajadien vindt het belangrijk dat de verwerkingscapaciteit wordt uitgezet om de coronagevallen op te vangen. Zo moet het bekend zijn hoeveel IC-plekken ter beschikking zijn en hoe de medische zorg gegarandeerd kan worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: