Surinaamse ondernemingen en Stichting Support Recycling Suriname plaatsen 8 additionele inzamelbakken voor glasafval

Doordat de Surinaamse bevolking steeds milieubewuster wordt, is er een grote vraag naar inzamelbakken ontstaan, waarin nu ook glasafvalmateriaal kan worden gedeponeerd. Nadat de milieuorganisatie SuReSur in januari eerder dit jaar werd benaderd door de initiatiefnemer  Surinaamse Brouwerij N.V. voor het plaatsen van twee speciale inzamelbakken voor glazen flessen en potjes, is er al  6.745 kg aan glasafval ingezameld.  Glenn Ramdjan van de Stichting zegt dat  de gemeenschap al langer de behoefte heeft aan een milieuvriendelijke manier om zich te ontdoen van het glasafval . Naast plastic afval begint glasafval een steeds grotere bedreiging te vormen voor het milieu. Dankzij de ondersteuning van de Surinaamse Brouwerij N.V., HEM Suriname, Suriname Alcoholic Beverage N.V., Handelmij L. Willemsberg N.V., Interfood N.V. , Kings Enterprices N.V. en Fernandes Agenturen kunnen wij nu nog eens acht inzamelbakken plaatsen. Gepland is om de inzamelbakken voor glazen flessen en potjes op 14 april te plaatsen op verschillende strategische plekken, namelijk: 3e Rijweg/Hendrikstr, Lelydorp bij RGD gebouw,  Kwattaweg 599 Wang Fu Supermarkt, Hoek Fisherweg/Industrieweg Noord, Hoek Lallarookhweg/Franchepanestraat, Antondrachtenweg Sunny Supermarkt, Maretraitte Mall Diamantstraat, Highway Anding Supermarkt, Hoek Fred Derbystraat/Gemenelandsweg, Munderweg Politiepost Munder.

“Met de vraag naar meer bakken blijkt weer eens dat het milieubewustzijn in de samenleving steeds groter wordt”, zegt Ramdjan. Hij doet een beroep op de gebruikers van de inzamelbakken om zich strikt te houden aan de op de inzamelbakken aangegeven instructies. De inzamelbakken worden vervaardigd om uitsluitend glazen flessen en potten in te deponeren, zonder deksel of dop.
SuReSur staat bekend om de inzamelbakken voor plastic afval die landelijk op verschillende plekken  zijn geplaatst. Om het de consument zo gemakkelijk mogelijk te maken, zijn alle glasbakken geplaatst bij een inzamelbak voor plastic afval.

Hierbij doen wij een beroep aan bedrijven om ook zo’n inzamelbak voor glasafval te sponsoren waardoor wij meer huishoudens kunnen bereiken en zo hun glasafval op een milieu verantwoorde wijze te ontdoen en deze te deponeren in een inzamelbak.

Het ingezamelde glas wordt geleverd aan Clear Packaging & Recycling, dat  de glazen flessen en potjes zal crushen en verschepen  naar een glasfabriek in het buitenland. Het glas wordt daarna gesmolten om weer nieuwe flessen en potjes te produceren.

Voor meer informatie en alle locaties van onze inzamelbakken kunt U opzoeken via onze website www.suresur.green

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: