Elly Chang Pan Huo over motorrijden

Lid van Funmakers Motorcycle Team

Elly Chang Pan Huo is één van de trekkers van Funmakers Motorcycle Team. In gesprek met Dagblad Suriname vertelt ze het volgende over motorrijden. Zij is maakt al 4 jaar deel uit van Funmakers Motorcycle Team.  Ze komen uit een groter groep, maar zijn toen kleiner gegaan, ze zijn nu met 12 personen. Het gaat niet om gewoon motorvrienden, maar om goede vrienden uit het leven. De groep wenst daarom niet groter te gaan. Elly heeft geen kuip maar naked bikes, Triumph street triple 675 cc, Aprilia shiver 750 cc, Agusta rivale 800 cc, Triumph speed triple 1050 cc.

Covid-19 en motorrijden

Volgens haar is het heel moeilijk. “Ik was afgelopen zondag gewoon solo gaan rijden. Had het nodig, want  motorrijden is me ontspanning. Dat is deel van me leven na een hele week gewerkt te hebben in de situatie waarin we nu leven. Vrijwel elke zondag gaan we rijden als het mooi weer is. Maar nu met de lockdown kan dat niet. De motorfietsen zitten dan gewoon in de garage. Ik heb 4 sport naked bikes en moet ze dan blijven opwarmen anders gaan de batterijen eraan” aldus Elly

In november 2019 heeft Funmakers Motorcycle Team deelgenomen aan het Bikevemberfest met Gonini MC als hoofd organisator. Ook een aantal buitenlandse groepen uit de regio hebben ook deelgenomen aan dit event. Funmakers Motorcycle Team had toen de eer om de opening night te organiseren. Zij hebben een bike night, street party tevens een sociaal opbrengend avond van gemaakt. Het was internationaal, de bedoeling was eigenlijk om een jaarlijks terugkerende event van te maken maar met de komst van de covid-19 pandemie is dat allemaal anders gelopen.

Dames en motorrijden

“Momenteel zijn er wel veel meer dames in de motorwereld. Vooral bij de groepen met tourbikes heb je veel. Ik ben in een groep van Sport riders en heb ook alleen sportbikes. Maar ik rij vrijwel met iedereen en ook met andere groepen. Ken heel veel rijders en het is precies als in de sportwereld. Het is me passie en me ontspanning. Aan de andere dames die graag willen doen aan deze sport maar niet durven zou ik zeggen, zet je vrees aan een kant het is als elke sport een oefening en routine en vaardigheid die je moet opbouwen en uiteindelijk wordt het je ontspanning en je genot. Je moet alleen voor jezelf je eigen tempo bepalen en waar je je safe voelt en kan genieten terwijl je rijdt. Uiteindelijk gaat het niet om welke soort fiets of hoeveel cc je rijdt het gaat om de rijder hoe je rijdt. Ik ben een cool rider. Het moment ik op me motorfiets stap, gaat me adrenaline omhoog maar, ik rij beheerst en als ik na zo een ride weer thuis ben dan voel ik me lekker en is me dag compleet” aldus de trekker van Funmakers Motorcycle Team.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: