Sidik Moertabat: “Goed blijven ondanks beperkingen covid-19”

In gesprek met Dagblad Suriname stelt DNA-lid Sidik Moertabat (VHP) dat ondanks de beperkingen en de maatregelen van covid-19 gelovigen goed moeten handelen in de maand Ramadan. “De maand Ramadan is weer aangebroken. Het is een maand vol aanbidding, vergiffenis en reflectie. Helaas zal ook dit jaar deze prachtige maand er anders uitzien dan normaal wij als gelovigen het hebben mogen beleven. Om toch nog het maximale uit deze maand te halen, zullen wij ons blijven beijveren om zoveel als mogelijk goede werken te verrichten, ondanks de beperkingen en de verscherpte maatregelen van de covid-19 pandemie. Wat we niet uit het oog moeten verliezen, is dat wanneer het gaat om de algemene gezondheid van onszelf en onze medemens dit niet een verantwoordelijkheid alleen is van de regering, maar dat elk individu dit moet blijven koesteren”, stelt Moertabat. “Moge de Almachtige, Allah ons doen slagen en ons helpen met het behalen van onze doelen in deze heilige maand Ramadan.”

Belang van de maand

“De maand Ramadan is de maand waarin de Qur’an is neergezonden, als leiding voor de mensheid en als duidelijke bewijzen van de leiding en de Furqon. Wie van jullie aanwezig is in de maand, laat die dan vasten, maar wie ziek is of op reis, dan is er een aantal andere dagen om het vasten in te halen. Allah wenst voor jullie het gemak en Hij wenst niet voor jullie het ongemak. En maakt het aantal dagen vol en prijst Allah’s Grootheid, omdat Hij jullie leiding schonk, hopelijk zullen jullie dankbaar zijn”, staat er in de Qur’an vermeld.

“Te midden van de covid-19 pandemie, waarin wij nu leven wereldwijd, zal het vasten in de maand Ramadan zeker een bijdrage leveren in het gezond houden van de totale maatschappij en de wereldgemeenschap conform een overlevering van ons Geliefde Profeet Muhammad (vrede zij met hem). De Profeet zei; “Suumuu Tasihichu”, hetgeen betekent “Vast en gij wordt gezond”.” DNA-lid Moertabat vervolgt dat al onze daden en goede werken beoordeeld worden op basis van de   intentie en iedere mens zal alleen dat krijgen wat met zijn intentie samenhangt. “Ik wil tot slot namens de regering van Suriname de totale Surinaamse moslimgemeenschap een succesvolle en een gezegende maand Ramadan 2021 toewensen. Moge Allah ons vergeven voor al onze tekortkomingen, ons belonen voor al het goede en ons als leiders het makkelijk maken om dit mooi land Suriname te mogen leiden naar betere tijden”, aldus de parlementariër Moertabat.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: