Sham Binda over actie Belastingdienst:

“De samenleving beseft nog niet in welke financiële ellende het land verkeert”

Het assembleelid Sham Binda (VHP) is van mening dat de samenleving nog steeds niet beseft in welke financiële ellende Suriname terecht is gekomen. Hij doelt op de actie van het personeel van de Belastingdienst, dat naar betere financiële omstandigheden streeft. Tegenover Dagblad Suriname geeft Binda toe dat de koersontwikkeling zeer ongunstig is en de kwaliteit van het leven daardoor beïnvloed wordt. “Niet alleen de Belastingdienst ervaart die problemen, maar ook de totale samenleving. Zolang het land geen deviezeninkomsten krijgt, gaan we deze problemen krijgen. We hebben met zijn allen ellende geplant in de afgelopen 10 jaren en dat zijn we nu aan het oogsten.”

Binda voert aan dat iedereen het liefst een toverstokje ziet met onmiddellijke resultaten, echter is dat niet hoe het werkt in de praktijk. “We moeten nu offers brengen met zijn allen. De regering had ook kunnen zeggen om de Belastingdienst in te krimpen, maar dat is niet gebeurd. We weten dat de Belastingdienst een belangrijke dienst is en juist daarom zou het personeel 2 keren moeten nadenken voordat ze het werk neerleggen.”

Met nepotisme en favoritisme binnen de politiek zien de burgers geen boodschap in het gezamenlijk brengen van offers om het land op te bouwen. Zowel vóór als na de verkiezing heeft Binda steevast geopperd dat de regering sterk moet gaan bezuinigen, en daar staat hij nog steeds achter. “Er moet een herevaluatie komen van posten en privileges van de regering. Dat heb ik altijd gesteld. Als de burger de buikriem strakker moet trekken bij zichzelf dan moet de regering dat ook doen bij zichzelf.”

Sedert 1 april is het personeel van de Belastingdienst in beraad naar aanleiding van afspraken, die uitgebleven zijn vanuit de zijde van de directie. Het draait hier om het toekennen van een belastingtoelage, het verhogen van de vervoerstoelage, en het inlopen van de achterstanden van de benoemingen en bevorderingen. Tijdens de NDP-regering had de bond reeds een wensenpakket samengesteld, met als richtsnoer het stappen uit het Functie Informatiesysteem van de overheid (Fiso). De huidige regering noemt dit geen optie door de economische tegenvallers. Er is nog steeds geen consensus bereikt tussen de bond en de directie van de Belastingdienst.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: