Politiebericht over door politiekogel doodgeschoten verdachte van overval op taxichauffeuse

De 25-jarige Dale Clinton is bij zijn aanhouding op zondagmiddag 11 april te Weg naar Powakka dodelijk geraakt door een politiekogel, zo bericht het Korps Politie Suriname dinsdag 13 april.

Een gemengd opsporingsteam van de politie had zondagmiddag te Weg naar Powakka de vier verdachten aangehouden Dale Clinton alias ;Dean;, J.J. alias ‘Mano’(18), C.S. alias ‘Lor’ (22) en A.O. alias ‘Tieje’(14). Op dat moment zaten zij in een gestolen personenauto.

Na bekomen informatie reed het politieteam naar Powakka voor het opsporen van de voornoemde verdachten. De verdachten werden, ter hoogte van een supermarkt, in de auto gesignaleerd waarna zij door de agenten werden klemgereden. Het viertal werd gesommeerd uit het voertuig te stappen waaraan zij gevolg gaven. Maar, Dale had een vuurwapen bij zich, dat hij kennelijk wilde gebruiken tegen de agenten. Een van de agenten reageerde daarop en schoot hem in zijn zitvlak. Dale is kort daarna ter plekke overleden. Zijn lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen door de politie.

Uit het voorlopig politieonderzoek is naar voren gekomen, dat de verdachten dinsdag 9 april een taxichauffeuse te Paramaribo beroofd hadden van haar voertuig, mobiele telefoon en geld, waarna zij met haar naar het district Para reden. De verdachten lieten de vrouw toen achter ter hoogte van de plantage Berlijn. Met behulp van personen vanuit de plaatselijke gemeenschap bereikte zij het politiebureau te Zanderij al zij aangifte deed.

Hangende het onderzoek zijn de verdachten J.J., C.S en A.O. in verzekering gesteld. De gestolen auto en het bij Dale aangetroffen vuurwapen zijn in verband met het onderzoek in beslag genomen. 

De zaak is voor nader onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: