Marktverkopers hekelen gebrekkige communicatie

“Wij zijn nu net als de illegale verkopers langs de straat, ondanks er standgeld wordt betaald. Het kan toch niet, daarom zeg ik dat communicatie heel belangrijk is. Iets dat men hier in het land niet goed gebruikt”, zegt een standhouder aan de krant. “Ik ben heel erg teleurgesteld dat wij zo worden behandeld. Men moet eerst dingen goed in elkaar zetten voordat men stappen onderneemt. Zonder enige afstemming door de marktleiding noch door de overheid, is bericht dat de Centrale Markt Paramaribo gesloten zou zijn op zaterdag 10 april 2021. Velen van ons zijn daardoor gedupeerd. Zaterdag kwamen we voor gesloten deuren te staan. Men moet begrijpen dat we met al onze koopwaar daar stonden.” 

“De markt bestaat uit meer dan 2000 standhouders, maar niet eenieder kan langs de straat verkopen”, zegt een andere standhouder. “Ik zit dan zonder inkomsten deze dagen.  Na 2 keren registreren is door de regering nooit de covidsteun aan ons uitgekeerd. Ons wordt verteld dat we nu weer voor de derde keer moeten registreren. Hoe ga ik dat doen?”, vraagt de standhouder.  “Ik begrijp dat covid-19 zeer gevaarlijk is en dat er besmettingen zijn, althans wat aan ons als burger wordt doorgegeven. Maar door geen inkomsten, voeding en niet kunnen betalen voor diverse medicijnen, gaan mensen het ook niet overleven. Dus niet alleen Covid-19 is gevaarlijk”, zegt de standhouder. 

“Het is een hele chaotische toestand voor de Centrale Markt en zijwegen aldaar. De illegale straatventers maken nu ook gretig gebruik van deze situatie. Het lijkt nu echt op een bijennest. We gaan straks ook nog een totale lockdown tegemoet. Fa wo doe”, benadrukt een andere standhouder. “Mik ding man kong tak bradie nanga unu, want zo a kondre no man go vooruit.” 

TM 

error: Kopiëren mag niet!