Lockdown brengt ouders en scholieren in problemen

Enkele mensen geven aan dat de lockdown voordelig en nadelig kan uitkomen. Adriaan, die bijna 18 jaar is, geeft aan dat hij nog wat centjes kan verdienen. Hij geeft aan dat hij al zes maanden werkzaam is bij een kleine ondernemer, die erven schoon maakt en maait. Adriaan is goed in het schoonmaken en maaien, want dat doet hij vaak thuis. Om wat extra centjes te verdienen om in zijn eigen behoefte te voorzien en een handje bij te helpen in huis, vindt hij het heel goed dat hij werkt. “Ik zat echt te balen thuis, en die fatoe dat ik met vrienden ga hangen, kan ook niet echt meer. Dus in plaats van gamen doe ik iets nuttigs met mijn tijd.”

Voor meisjes is het nu niet gemakkelijk een werk of vakantiejob te vinden.  Met de beperkte tijd kan je ook niet echt bewegen. En je weet ook niet precies wanneer de school begint, dus ik zit nog thuis te balen, zegt Jane. “De dagelijkse routine doe ik, maar voor ontspanning voor mezelf heb ik niet echt veel dan buiten zitten. Mijn vrienden komen wel, maar met de aankondiging van de derde golf zijn mijn ouders ook voorzichtiger geworden.”

Ook een moeder van twee gaf haar reactie hier op. Zij gaf aan dat het moeilijker wordt. De stijgende prijzen van bijna alles, beperkte tijd en nu nog een langere stagnatie van de school. “Het is in het belang van onze gezondheid, maar wij zitten ons te isoleren terwijl anderen in deze periode op vakantie gaan. Vanwege de vakantie moest ik al enkele dagen verlof nemen, aangezien de oppas waar mijn kinderen gaan ook gesloten is. En nu weer een verlenging van de vakantie”, zegt de moeder. “Ik hoop in ieder geval dat de oppas wel opengaat, maar voor de komende twee dagen ben ik weer genoodzaakt thuis te zijn. Mensen lastigvallen of familieleden verzoeken, is geen optie. Ik klaag niet, omdat ik verlof moet nemen of thuis moet zitten, maar er zijn velen die niet eens in staat zijn verlof op te nemen”, benadrukt de moeder. “Bij hun wordt het geld keihard per dag afgetrokken, terwijl alle centjes nu hard nodig zijn. Ik hoop dat het beter wordt en er toch oplossingen komen, want dit kan zo niet verder.” 

TM 

error: Kopiëren mag niet!