Belfort noemt maatregelen afgelopen weekend onbehoorlijk

Edward Belfort is niet te spreken over de verwarring in het afgelopen weekend van de aangekondigde maatregelen, die dit weekend eerst wel daarna niet voor de gemeenschap zouden gelden. “Het heeft voor grote beroering gezorgd binnen de gemeenschap.” Enkele uren voordat de lockdown zou ingaan, is de gemeenschap geconfronteerd met een mededeling, waarbij de tijd 18.00 uur was tot maandag 05.00 uur, laat het DNA-lid weten. Belfort zegt dat dit erop lijkt alsof de bevolking niets te doen heeft. Hij zegt verder dat mensen plotseling werden geconfronteerd met deze wijziging, terwijl men in verschillende sectoren verplichtingen heeft. Vooral de hosselaars worden getroffen vanwege de onregelmatige inkomsten, benadrukt hij. De politicus zegt dat wanneer beslissingen niet goed worden voorbereid de werking hiervan averechts zal zijn. Hij kijkt naar zaken die de bevolking heeft moeten inleveren en wijst erop dat men erg verdraagzaam is. Hij voegt daaraan toe dat naast de financieel-economische omstandigheden van gezinnen ook de beslissing dat scholen nog twee weken gesloten blijven, rauw op het dak viel van de samenleving. “En hierdoor raken de kinderen ook achter”, zegt Belfort, die al de maatregelen “onbehoorlijk bestuur” noemt.

RB  

error: Kopiëren mag niet!