Ruziënde broers (15 en 16) aangehouden voor vernieling en bedreiging

De broers R.S. (16) en S.S. (15) zijn dinsdag 6 april door de politie van Nieuw Nickerie aangehouden op verdenking van vernieling en bedreiging van hun moeder. De 38-jarige moeder had op dezelfde dag aangifte tegen haar zoons gedaan, zo meldt het Korps Politie Suriname zondagmiddag 11 april.

Volgens verklaring van de moeder raakten de broers om een mobiele telefoon in een ruzie verwikkeld. R.S. sloot zich op een gegeven moment in een van de kamers van de woning op; terwijl zijn jongere broer met een kapmes op de kamerdeur inhakte.

R.S. deed op een gegeven moment de kamerdeur open en kwam gewapend met een mes uit de kamer. Hun moeder kwam tussen beiden pakte de scherpe voorwerpen van ze af en sprak ze ernstig toe. Dat gesprek had niet het gewenste resultaat, want de broers raakten weer in gevecht met elkaar. Daarbij pakte R.S. een eindhout en S.S. een schop waarmee zij elkaar aanvielen. Hierbij werden onder andere een houten deur en een glazen schuifdeur vernield. Het lukte de moeder voor de tweede keer om haar zoons uit elkaar te halen, en zei dat als zij zich zo zouden blijven gedragen zij bij hun vader moesten gaan wonen.

Die opmerking van de moeder viel niet in goede aarde bij de twee jongens. Zij bedreigden haar met de dood en met brandstichting. De moeder voelde zich ernstig bedreigd en ging naar de politie om aangifte tegen R.S. en S.S. te doen.

In opdracht van een Hulpofficier van Justitie werden de broers aangehouden. Zij gaven toe, dat zij hun moeder bedreigd hadden met de dood en met brandstichting. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn ze in verzekering gesteld . Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken binnen het politiekorps

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: