NPS-Assembleelid Patricia Etnel: ‘De prijzen van producten zijn om te flippen’

In onderstaand zoom-interview met Halaat-RBN TV heeft het NPS-Assembleelid Patricia Etnel gezegd, dat de situatie aan het prijzenfront steeds ondraaglijker wordt voor de bevolking. Hoewel ze niet een pasklare oplossing heeft heeft ze wel enkele ideeën en voorstellen voor de regering om de bevolking tegemoet te kunnen komen. 

Etnel heeft in de De Nationale Assemblee (DNA)  verschillende malen haar kritische stem laten horen over de stijgende prijzen van vooral eerste levensbehoeften. Ze ziet wel dat de prijs van aardappelen gedaald en gestabiliseerd is, maar producten als olie, rijst en suiker zijn in prijs duurder geworden. Ondanks dat er gezegd wordt, dat importeurs ‘goedkopere’ dollars beschikbaar krijgen, lijkt het erop dat de handelaren en winkeliers een andere koers hanteren.

Er moet volgens het Assembleelid om te beginnen bij de bron gecontroleerd worden, en dat is op de haven wanneer de goederen binnenkomen. Daar moet onderzocht worden welke goederen en tegen welke prijzen ze worden geïmporteerd. Rekening houdende met winstmarges en andere noodzakelijke kosten kan de overheid dan een verkoopprijs vast stellen en daarop strakke controle op los laten. Maar, zoals het nu gaat werkt het niet, aldus de politica, die denkt aan een systeem van voedselbanken.

‘Maar, de wil moet er zijn om tot een oplossing van de situatie te komen, maar het lijkt alsof we geen oplossing willen.’ ‘De prijzen zijn om te flippen.’

Met het oog op aankomende 25 mei, de dag dat de verkiezingen een jaar geleden plaatsvonden, hoopt het Assembleelid dat de regering duidelijk zal aangeven hoe verder.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: