DNA-lid Roy Mohan dringt aan om oplossing

Fileprobleem ‘Bosjebrug’ met de dag onhoudbaar

Het fileprobleem op de ‘Bosjebrug’ en op de toegangs- en uitvalswegen naar- en van de brug is een jarenlang probleem, dat met de dag acutere vormen aanneemt. Vooral ’s morgens op weg naar het werk en ‘s middags na het werk ontstaat in beide richtingen van de brug een abnormale filevorming in het verkeer. Dit leidt dagelijks tot heel veel werkuren verlies en enorme frustraties bij de bevolking van Commewijne. DNA-lid Roy Mohan (VHP) van Commewijne zegt dat de situatie voor de bevolking van het district letterlijk met de dag onhoudbaar wordt. “Omdat een oplossing ondanks gesprekken met de bevoegde instanties maar steeds uitblijft, begint de bevolking zich nu te roeren”, aldus Roy Mohan. Het assembleelid wil nu met de president praten om concrete acties en oplossingen af te dwingen.

Mohan heeft in de Nationale Assemblee diverse malen aandacht gevraagd van de regering voor de situatie. Ook zijn volgens hem mede op initiatief vanuit de burgerij in Commewijne diverse gesprekken gevoerd met de bevoegde instanties, zoals het ministerie van Juspol, Openbare Werken en de districtscommissaris. Er zijn commissies in het leven geroepen, maar een oplossing blijft uit.

Er zijn voorstellen gedaan voor bijvoorbeeld het reserveren van rijstroken van de Van ’t Hogerhuysstraat voor het verkeer vanuit Meerzorg, vanuit het Centrum richting Zuid en een vanuit Zuid richting Centrum en naar het westelijk deel van Paramaribo. Het inzetten van verkeersregelaars in plaats van politieagenten en het instellen van flexibele werktijden zijn allemaal voorstellen die gedaan zijn. “Maar het lijkt helemaal niet te lopen”, aldus het assembleelid, dat zegt nu naar de president te zullen toe stappen om acties en directe oplossingen af te dwingen. Hij overweegt zelfs om niet voor de begroting van OW en Juspol te zullen stemmen. Wachttijden in de file van 2 tot 3 uren is geen zeldzaamheid.    

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: