Directeur AZP: ‘Er wordt fake nieuws verspreid over Covid-doden en hoofd Covid-zorg AZP’

‘Er wordt fake nieuws verspreid over twee doden in het AZP (Academisch Ziekenhuis Paramaribo) na te zijn gevaccineerd met het Covid-vaccin. Het is jammer dat mensen paniek zaaien.’ Dit zegt de directeur van het AZP, Claudia Marcia-Redan, zondagochtend 11 april tegenover de redactie van Dagblad Suriname.

‘De samenleving moet de officiële berichten volgen en niet fake nieuws op social media. Ook is er geen hoofd Covid-zorg binnen het AZP die van alles zou hebben beweerd, dat is ook fake nieuws.’

Overigens, had het ministerie van Volksgezondheid onlangs wel bevestigd, dat personen zijn overleden nadat zij waren gevaccineerd met het Covid-vaccin, maar benadrukte ook dat wereldwijd er nog geen bewijzen zijn, dat het overlijden van mensen na vaccinatie een direct gevolg is van het toegediende Covid-vaccin.

WHO’s Global Advisory Committee on Vaccine Safety (GAVCS), het Europees Medicament Agentschap (EMA) en de Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA) van het Verenigd Koninkrijk hebben meldingen van mogelijke ernstige ongewenste voorvallen, waaronder sterfgevallen, onderzocht en zijn allemaal tot de conclusie gekomen dat er geen verband is met het vaccin. 

De voordelen van het gebruik van het AstraZeneca-vaccin wegen zwaarder, aldus de Wereldgezondheidsorganisatie, dan de mogelijke risico’s, waaronder zeer zeldzame ernstige bijwerkingen, zoals bloedstolsel (trombose). 

PK

error: Kopiëren mag niet!