De ambassadeur van Egypte biedt virtueel kopie geloofsbrieven aan

Onlangs heeft de niet-residerende ambassadeur van Egypte, met als standplaats Brazilië, Wael Ahmed Kamal Aboulmagd, een kopie van zijn geloofsbrieven virtueel aangeboden aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, zo meldt het ministerie zondagavond 11 april.

De minister en ambassadeur hebben tijdens dit onderhoud de verschillende mogelijkheden van samenwerking besproken, ten einde de bestaande bilaterale betrekkingen tussen Suriname en Egypte te verdiepen en versterken. 

Er is onder meer gekeken naar mogelijke samenwerking op zowel bilateraal als multilateraal niveau binnen de navolgende gebieden: agrarisch, visserij, mijnbouw, toerisme en klimaatverandering. De Egyptische ambassadeur is ook een van de leden van het Bureau van het mondiale Green Climate Fund en heeft aangegeven zich in die hoedanigheid ook in te spannen om Suriname in aanmerking te laten komen voor financiering op het gebied van klimaatverandering.

Voorts zei de ambassadeur, dat Egypte over grote hoeveelheden medische goederen beschikt, welke tegen sterk gereduceerde prijzen aan Suriname kunnen worden aangeboden. 

Zodra de Covid-19 reisrestricties zijn versoepeld dan wel opgeheven, zal de ambassadeur zijn geloofsbrieven aan president Chandrikapersad Santokhi aanbieden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: