Bij politieactie te Powakka een roof verdachte gedood door politiekogels

Bij een politieactie te Powakka is naar verluidt zondag 11 april een verdachte van een roofoverval op een vrouwelijke taxichauffeur door de politie gedood. 

De man zou met drie kompanen zijn opgemerkt door leden van het Recherche Bijstandsteam Paramaribo en de Recherche Midden-Suriname in een gestolen zwarte auto. Op het moment dat de agenten de inzittenden wilden aanhouden haalde een van de verdachten een vuurwapen tevoorschijn waarop agenten het vuur openden. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De overige drie verdachten konden worden aangehouden en zijn overgebracht naar het politiebureau De Nieuwe Grond.

Het gaat vermoedelijk om dezelfde mannen die vrijdag een vrouwelijke taxichauffeur hebben overvallen in de Cultuurtuinlaan in Paramaribo, nadat zij de mannen had opgepikt in de Gonggrijpstraat. Daarbij maakten ze een telefoon, enkele persoonlijke documenten en een geldbedrag buit. 

Nadat de vrouw was overvallen werd ze door de overvallers in haar eigen taxi meegenomen en ze zou uit de wagen zijn gezet bij plantage Berlijn in het district Para. 

PK

error: Kopiëren mag niet!