​Bedrijfsleven zeer ontstemd over nieuwe Covid-maatregelen

Een aantal bedrijfslevenorganisaties, waaronder de VSB (Vereniging Surinaams Bedrijfsleven) en de ASFA (Associatie van Surinaamse Fabrikanten), maar ook de SHATA (Suriname Hospitality and Tourism Association), zou eventueel een gang naar de rechter overwegen vanwege de afgelopen vrijdagavond laat door de gezondheidsautoriteiten bekendgemaakte nieuwe aangepaste Covid-maatregelen.

De organisaties zijn fel gekant tegen de nieuwe maatregelen. Ze hebben, zo heeft de redactie van Dagblad Suriname uit betrouwbare bron vernomen, zondagavond 11 april een zoom-vergadering gehad met het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie om hun ongenoegen te uiten over de maatregelen. Ook zijn ze ontstemd, dat ze niet zijn betrokken bij de besluitvorming rond de nieuwe maatregelen, die juist hun leden zwaar treffen.

Veel bedrijven hebben hun deuren al gedwongen moeten sluiten of staan op dit moment aan de rand van een faillissement vanwege de vele maatregelen en dan met name vanwege de avondklok en de weekend lockdowns.

Dagblad Suriname heeft vernomen, dat de regering zich nogal onwrikbaar zou opstellen en zich schaart achter de aangeleverde cijfers inzake het aantal dagelijkse Covid-besmettingen door de gezondheidsautoriteiten en de door minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin uitgesproken vrees voor een derde golf. Het ziet er dan ook niet naar uit dat de aangekondigde maatregelen zeer binnenkort worden versoepeld​, tot groot ongenoegen van het bedrijfsleven.​

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: