Vp Brunswijk hoort problemen 22 dorpen Sipaliwini aan

Vicepresident Ronnie Brunswijk stond van 2 tot en met 5 april aan het hoofd van een delegatie, bestaande uit de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee, en enkele ministers en parlementariërs, die een werkbezoek heeft gebracht aan het Pamacca- en Taphanahonigebied in het district Sipaliwini. Daarbij zijn 22 dorpen aangedaan, berichtte het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident op vrijdag 9 april.

Het werkbezoek had tot doel met de gemeenschap van gedachten te wisselen om na te gaan hoe de ontwikkeling aldaar samen met de overheid ter hand kan worden genomen. De vertegenwoordigers van de verschillende gemeenschappen, waaronder het traditioneel gezag, konden hun problemen rechtstreeks aan de delegatie voorleggen. Enkele van de onderwerpen die aan de orde kwamen, waren de illegale goudwinning, drinkwaterproblematiek, elektrificatie, onderwijs, gezondheidszorg alsook de hoge kosten voor basislevensbehoeften. 

De vicepresident hield de aanwezigen voor dat er een vervolgtraject komt, waarin de geïnventariseerde problemen verder zullen worden besproken. Hij erkende dat het binnenland in een achtergestelde positie verkeert. De regering is volgens hem voornemens gestructureerd de problemen aan te pakken en te zorgen voor een duurzame oplossing.


Brunswijk wees verder op het belang van welvaart en welzijn van de samenleving. Hij maakte ook duidelijk dat de regering het financieel enorm zwaar heeft. Desondanks kent de regering haar verantwoordelijkheid en zal samen met investeerders zorgdragen voor de nodige ontwikkeling in het achterland. Met deze toezegging waren de aanwezigen zeer ingenomen. Zij kijken dan ook uit naar het vervolgtraject en wachten af wat de regering zal doen voor dit deel van het binnenland.

De delegatie bestond verder uit de districtscommissarissen van Coeroeni, Pamacca en Tapanahoni. De dorpen die door de delegatie zijn bezocht, waren Langatabiki, Badaatabiki, Nason, Tabikiedède, Pakiratabiki, Sikientabiki, Atemsá, Loakaloka, Ampomatapoe, Santikampoe, Stoelmanseiland, Poeloegoedoe, Tabiki, Benanoe, Manlobi, Clementi, Sajè, Sangamasoesa, Poeketi, Mooitaki, Dritabiki en Kisai.

error: Kopiëren mag niet!